Service Beveiliging Beveiliging Webdesign

Diensten » Data Recovery

Data Recovery door Computerpunt Maastricht

Data Recovery kan zowel hardware- als softwarematig uitgevoerd worden, maar in beide gevallen zal de hulp van onze Data Recovery Specialisten ingeroepen moeten worden. Computer gebruikers en vele deskundigen beschouwen verloren gegevens vaak als permanent verwijderd, zonder hoop voor datahertsel. Jammer genoeg is veel van de informatie over dataverlies en data recovery onduidelijk of onnauwkeurig. Het is niet verrassend dat dataverlies en data recovery een verwarrend en onbegrepen proces is. Bij Computerpunt Maastricht begrijpen wij dat vele computer gebruikers en hun ondernemingen afhankelijk zijn van hun computers en hun gegevens voor hun dagelijks bestaan. Neem direct contact op voor professioneel advies.

Data Recovery bij fysieke schade

Bij fysieke schade aan een harde schijf is het heel belangrijk om eerst vast te stellen welk onderdeel van de schijf beschadigd is. Zodra het duidelijk is waar het probleem zit, volgt er een manipulatie proces. Tijdens het manipulatie proces wordt het beschadigde onderdeel van de schijf tijdelijk vervangen. Hiervoor moeten er identieke onderdelen worden gebruikt. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zorg voor een herstelplan. Maak regelmatig back-ups. Bewaar de back-ups op een andere plaats. Test of de back-up werkt en of het uw systeem terug kan zetten naar een staat waarin alles werkt.

E-mail Recovery

De mogelijkheid om uw e-mails terug te vinden hangt sterk af van het type e-mail programma welke u gebruikt. De meeste programma’s hebben een eigen 'Prullenbak' of 'Map Verwijderd'. Hierin zijn e-mails gemakkelijk terug te vinden. Tip: Uw Prullenbak of Map Verwijderd zal eens in de zoveel tijd uw map opschonen. Bij uw instellingen kunt u de periodieke eenheid wijzigen van het verwijderen van uw oude e-mails. Indien u vaak per ongeluk e-mails verwijdert raden wij u aan deze in te stellen op de grootst mogelijke tijdslengte.

Foto Recovery

Foto bestanden zijn vaak lastig te traceren door recovery software omdat deze zich op meerdere locaties kunnen voordoen door veelvoudig gebruik. Belangrijk is dan om zoveel mogelijk informatie te weten over de desbetreffende bestanden zoals bijv. het bestandsformaat (jpeg, tiff, gif, bit-map). Helaas blijft er een risico bestaan dat indien u het bestand heeft gevonden deze alsnog beschadigd is waardoor de afbeelding niet goed wordt weergegeven.

Gratis probleem diagnose

Profiteer nu van onze gratis probleemanalyse.